vineri, 12 decembrie 2008

Iasi la HBO, in filmul "Nunti, muzici si casete video", in regia lui Tudor Giurgiu

Pentru noi, cronicarii acestui blog, adica eu si Nicu, cel mai important eveniment al anului a fost aparitia intr-un film in regia lui Tudor Giurgiu, "Nunti, muzici si casete video", o productie Hai-Hui Entertainment si HBO Romania - 2008.

Filmul a fost
lansat in Bucuresti la Hotel Intercontinetal, iar premiera a fost pe 27 noiembrie 2008 la ora 20.00 pe HBO.

Cei care nu au reusit sa vada filmul inca, il mai pot vedea in reluare pina in ianuarie pe HBO dupa programul afisat pe siteul oficial la pagina
http://www.hbo.ro/TitleDetail.aspx?ScheduleId=2981540.

Noi am aparut in film circa 9 minute si chiar daca unii au comentat cu invidie mai mult sau mai putin mascata, important este ca Iasul a iesit cu fruntea sus. Asta au concluzionat toti.




Am postat aici secventele in care aparem doar noi, extrase din context. Chiar daca au circulat zvonuri ca am fi platit pentru a aparea in acest film, nu este adevarat. Nici macar nu ni s-a sugerat din partea echipei ca ar costa.



La nunta fara dar organizată de Tudor Giurgiu & HBO, documentarul si tortul au primit meritate aplauze.

"Am gasit exact oamenii de care aveam nevoie", a spus Tudor Giurgiu. Intr-adevar, personajele ilustrează perfect ideea filmului. Cu totii isi dau silinta sa isi bucure clientii (tinerii insuratei), sa fie cunoscuti si solicitati, regizand fiecare după pricepere momentele ce trebuie imortalizate intr-o fotografie digitală sau într-un film. Pentru ca mirii trebuie sa stie "ca nunta lor a fost perfectă" si, spre deosebire de altii ca ei, au avut parte de tot tacamul (poze in locurile trendy: fie ca e vorba de un parc, o fantana arteziana "cinetică", o barieră din curtea unei catedrale, pe scarile bisericii unde se poate regiza poza cu mirele tinand mireasa in palma) si de ceva special (o sedinta foto pe o pista de atletism, langa niste cladiri impresionante noaptea, pe o pajiste, in camera de hotel), spune autoarea articolului Anca Macoviciuc de la revista TABU.




Chiar daca, poate ne-am lasat influentati de reactiile cunostintelor dupa film, sper ca am avut suficient spirit autocritic si autoironic incit sa le multumim lui Tudor Giurgiu, Toma Peiu, Toma Velio, Vlad Voinescu si celor pe care i-am cunosct direct, dar si celor care au fost alaturi in acest efort dar nu ii cunoastem decit dupa nume.

Nu ii uit nici pe mirii care au fost eroii nostri in acest film: Alina si Edi Mocanu, Ramona si Cristi Cohal, Ramona si Daniel Tipu, Raluca si Octav Pintilie. Pe ei ii asteptam la un ceai.

Astep ca si pina acum comentariile pe You Tube, dar si aici.

Poate intra si Nicu si povesteste si el cum a fost la filmari.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Bravo Cristi nu am reusit sa vad filmul in intregime, dar ce am reusit sa vad mi-a placut. TIneti-o tot asa. Pe Nicu nu am reusit sa il cunosc inca in persoana, dar i-am vizitat site-ul inainte sa il vad in film si mi-a placut foarte mult. E clar...ca o sa ne vedem curand si la nunta mea. Mult succes in ce faceti.

Cristian Nedelcu spunea...

te-as si cununa dar cred ca e prea mult. distractie maxima cit mai stai in state!

Anonim spunea...

Ma baieti voi chiar nu v-ati dat seama ca filmul e o prezentare ironica a kitschului nuntii romanesti iar voi ati fost luati la misto drept personaje "colorate"? Mai intrebati si persoane neutre care nu va cunosc sa va laude;)si care au vazut filmul...sanatate si virtute

Unknown spunea...

Asa zisul "documentar" HBO din pacate este unilateral gandit. Vedem doar o categorie de prestatori de servicii foto-video. Este ca si cand am vorbi de muzica si am arata doar manelistii, uitand de existenta muzicii clasice, rock , pop...etc.
Din pacate nu vedem altceva decat inimioare, stelute si inele zburatoare, iar adevaratii artisti fotografi raman necunoscuti.Nu dau decat un exemplu: www.adrian-popescu.ro. Cred ca diferentele sunt vizibile si pentru voi si ptr toata lumea care,desigur,are un pic de simt artistic. Nu vreau sa fiu rautacioasa si mai stiu si ca nu o sa publicati ceea ce scriu eu aici dar va dau voua un sfat ''deschide-ti ochii fratilor''
Cred ca autorul a reusit sa isi bata joc de aceasta ''industrie'' cum zic ei si,sa faca mai de degraba un pamflet decat un documentar. Ceea ce ma socheaza pe mine nu este faptul ca Tudor Giurgiu si Hbo si-au batut pur si simplu joc de prestatorii de servicii din acest domeniul ci faptul ca voi inca nu vedeti ca au facut lucrul acesta.il dau din nou exemplu pe adrian popescu (,dar mai sunt multi altii insa nu vreau sa le fac reclama),trebuie macar dupa acest exemplu sa vedeti,sa deschide-ti si voi ochii,este imposibil sa nu vedeti diferenta,doar sa nu doriti lucrul acesta si atunci cumva inteleg
Tind sa cred ca Tudor Giurgiu a ''patit-o'' si cand spun asta ma refer la faptu ca probabil a avut cununie ,nunta sau un eveniment in genul acesta si cineva a reusit sa-i faca si lui un film cu inimioare si tot felul de chiciuri cum apare si in porcaria aia de ''documentar''. Probabil din frustrare sa gandit sa arate el cum stau lucrurile insa daca nu a stiut sa deschida ochii cand si-a ales prestatorul de servicii ptr eveniment,nu inteleg dc ia bagat pe toti in aceeasi oala,aveam pretentii de la un om de nivelul lui.
Iertati-mi indrazneala

Anonim spunea...

nu cred ca e cazul sa ii bagam pe toti in aceasi oala, un fotograf care tine in mana echipament de 4000 euro pot spune ca respecta munca asta chiar daca piata nuntilor e o sursa foarte buna de bani, cred ca cele care trebuie blamate si adevaratii tepari sunt agentiile care cer 2-300 euro si contracteaza 5-6 evenimente la care trimit studenti instruiti in 10 minute si platiti cu 100 lei pe echipemnete pe care nu le-au vazut in viata lor, firmele care intermediaza si revand tot inclusiv preotul!